Enkelt och serverlöst att Domino Print and Apply

Med AI som spåkvinna

Domino Printing Sciences är en ledande leverantör av ett komplett utbud av kodning och märkning av produkter, förpackningar och pallar. Förutom etikettmärkning erbjuder Domino att märka med bland annat laser, bläckstråleskrivare och termotransfer. Domino Printing har sedan 2015 varit en del av den japanska börsnoterade Brother Industries med 37 000 anställda.

Spårbarhet ner till pillernivå

”I takt med att kraven på spårbarhet ökar, växer marknaden för Domino Print and Apply. Allt ska märkas, från minsta enskilda produkt till pallarna som produkten levereras på”, säger Jessica Smedå, produktmarknadschef på DPA.

”Vi har 12 olika försäljningskanaler och 220 distributörer runt om i världen, och med olika kunskapsnivåer hos våra partners är det viktigt att vi snabbt kan dela med oss av vår kunskap. Vi vill helt enkelt kunna visa hur till exempel maskiner fungerar hos kunden, eller hur man framgångsrikt tillämpar etiketter på produkter som är svåra att komma åt, som insidan av ett rör”, fortsätter Jessica.


Med fokus på att dela kunskap

DPA har valt att använda videor och animationer för att dela och sprida kunskap i organisationen, det är den typ av media som är mest efterfrågad. Tidigare har videorna laddats upp på en egenutvecklad accessdatabas och sedan bränts på en CD och skickats ut till de anställda. Denna lösning blev så småningom för tidskrävande ju större företaget blev. Systemet fungerade men tekniken var för gammal. Inom företaget övervägde man att använda intranätet för att ladda upp och dela filmerna, men man kom senare fram till att de funktioner som man ville inte fanns, och det var otympligt.

"Jag ville ha en enkel, säker lösning för att hantera våra videor. Det skulle vara möjligt att filtrera, söka och dela videorna samt tilldela olika behörigheter/roller, eftersom videorna inte var tänkta att vara tillgängliga för alla”, säger Jessica.

”Videorna var för våra anställda och tekniker, inte för extern marknadsföring. Vi ville också skapa ett varumärke för plattformen och ha ett modernare gränssnitt, så vi kontaktade adesso och specificerade våra önskemål, efter det tog det inte lång tid för projektet att starta.”

Enkelt och serverlöst

”Vi valde att bygga lösningar i AWS Serverless-miljö med adesso och idag kan vi med vår nya plattform sprida kunskap till alla våra partners, snabbt och enkelt, vilket bidrar till en ökad försäljning för oss. Vi har också sparat enormt mycket tid och pengar på administration, drift och lagring”, avslutar Jessica.

Markus Hartsmar, AWS Partner Lead på adesso, berättar lite mer om hur den tekniska lösningen fungerar;

”Allt hos Serverless är byggt på Amplify, Lambdas och Media Convert, och med AWS Serverless sparar du både tid och pengar. Säkerheten är hög och behovet av en ständigt aktiv server finns inte. När verksamheten växer kan du enkelt skala upp och möjligheterna till utveckling är oändliga.”

De anställda kan nu ladda upp filmerna själva, med administratörerna som godkänner klippen. Om man istället hade valt en lösning baserad på en mer traditionell installation, hade kostnaderna varit mycket högre och fått drifta lösningen och betala mer för både lagring, datorkraft och framtida skalbarhet.

"Nu sköts allt av sig självt och till en mycket mindre kostnad, speciellt med större och fler utvecklingsmöjligheter", säger Markus.

Om Domino Print and Apply

Domino Print and Apply AB är ett internationellt företag som utvecklar och producerar industriella lösningar för Print & Apply. De är idag 80 medarbetare med hög kompetens och stort engagemang. Deras system är ofta integrerat med produktionslinjer för att automatiskt tillämpa unika etiketter på produkter, förpackningar och pallar. Kunderna är dels multinationella aktörer inom branscher som livsmedel, medicin, tobak, papper och mycket mer, dels mindre lokala tillverkningsföretag.


Några frågor?

Det finns ingen webbplats eller broschyr som kan ersätta ett personligt möte för att prata om dina behov och utmaningar. Vi ser fram emot ett möte på plats, så vi kan prata vidare.

Kontakt

Spara denna sida. Ta bort denna sida.